Tak for din tidsbestilling

Vi glæder os til at se dig 🙂

Sådan foregår vores synsprøve

Hos os handler en synsprøve om mere end dine øjne. Før vi begynder den kliniske undersøgelse af dine øjne, stiller vi en række spørgsmål om dine synsbehov, dit generelle helbred og eventuel medicinering.

Herefter foretager vi undersøgelsen af dit syn og finder de styrker, som du har brug for. Dernæst vurderer vi, hvilke brille- eller linseløsninger, der kan afhjælpe eventuelle synsproblemer.

En synsprøve kan også afsløre symptomer øjensygdomme som grå stær og grøn stær eller vise tegn på diabetes og forhøjet blodtryk. I sådanne tilfælde vil vi anbefale dig at tage til kontrol hos din egen læge eller øjenlæge.

Synsprøve hos AC Optik bliver taget med ZEISS ustryr

De hyppigste synsproblemer

Nærsynet

Hvis du er nærsynet, vil du opleve problemer med at se klart på afstand, fordi objekter fremstår utydeligt. Det skyldes, at øjets fokus samles foran nethinden i stedet for på selve nethinden. Den kliniske betegnelse for nærsynethed er myopi.

Langsynet

Hvis du er langsynet, skyldes det enten, at hornhinden har en krumning, som er mindre end normalt eller at øjeæblet er for kort. Det giver en mere flad hornhinde, som gør, at objekter tæt på vil forekomme utydeligt. For at afhjælpe dette, bruges brilleglas eller linser med plusstyrke.

Bygningsfejl

Hvis du har bygningsfejl, har du uregelmæssigheder på hornhindens krumning. Denne uregelmæssige krumning gør, at objekter bliver utydelige både på korte og længere afstande. bygningsfejl kan være medfødte, men de kan også opstå med alderen eller på grund af længere belæstning af øjet i forbindelse med sygdom, operationer eller arbejdsforhold, som er krævende for øjet.

Gammelmandssyn

Gammelmandssyn eller presbyopi er en aldersbetinget ændring af krumning på øjets linse. Med alderen kan man have svært ved at se skarpt på objekter, der er tæt på, fordi øjets linse ikke evner at ændre krumning.

Min synsprofil

Med den online synsprofil fra ZEISS kan du angive dine personlige synsvaner og finde din individuelle brilleglasløsning. Dine synsvaner har stor betydning for, hvilken løsning der passer bedst til dine synsbehov.

Når du har lavet din online synsprofil, kan du sende resultatet til din email eller scanne resultatet direkte i vores butik.

OBS:
En online synsprofil kan ikke erstatte en fysisk synsprøve, men fungerer som et supplement, der kan hjælpe dig og din optiker med at finde den bedste løsning til dig.

 

Min synsprofil fra ZEISS